top of page

Fördjupning i Ren Coaching

Utveckla dig själv, din coaching och ditt varumärke

Efter uppskattade introduktionskurser i Ren coaching sedan 2017 tar vi nu nästa steg och erbjuder en påbyggnadskurs. Det här är kursen som tar dig från grunderna till att kunna genomföra hela Rena coachsamtal och kalla dig själv Ren coach. 

Kom och fördjupa och utveckla din coaching, ditt lärande och dig själv. 

Tidigare kursdeltagare

Annika
Ploghammar

 Ett stort tack för en utvecklande och inspirerande Clean-upplevelse tillsammans med er!

Anette Bosell

 Tack för en mycket bra utbildning

Anncharlotte
Bretan

Riktigt givande dagar som fortsätter ha eftereffekter hos mig

Maria Edlund

Modellen är tillämpbar i många olika samtal och Ren Start har jag redan testat några ggr med ett bra resultat.

Annica Lögdlund

Mycket intressant och svårt men fantastiskt kraftfullt!

Ren start och slut

Vår modell för Ren coaching för samman en struktur från ICF för att börja och avsluta coachsamtal med en process från Symbolic Modelling för att utveckla och fördjupa klientens upplevelse av sin situation och önskade mål. Vi tränar på att göra ”ICF-delarna” så Rena som möjligt. 

Träna fullständiga Rena coachsamtal

På introduktionskursen ger vi verktyg från Ren coaching som man kan införliva i sin vanliga coaching för att ge den djup och kraft. På fördjupningen arbetar vi med hela Rena coachsamtal för att förstå och kunna använda den processen.

Repetition

När vi lär ut nya verktyg repeterar vi också de grundläggande från introduktionskursen. Så även om det var länge sedan du var med kommer du att ha behållning av denna fördjupning.

Hur man coachar klienters låsande mönster

När problem upprepar sig, eller klienten har motstridiga oförenliga önskningar. Eller hen helt enkelt vill något som hen inte kan. 

Känna igen och utveckla förlopp 

En stor del av klienters arbete handlar om förlopp som hen inte förstår eller kan hantera som hen vill. ”Hur hamnar jag i den här situationen / känslan?” Med de Rena sekvensfrågorna hjälper vi klienten att förstå hur något fungerar så att de kan ändra det.

 

Utveckla metaforiska landskap

På introduktionskursen tränar vi att identifiera symboler. Nästa steg är att utveckla flera symboler för klientens önskade tillstånd och förstå hur de hänger ihop i ett metaforlandskap.

Fler Rena coachverktyg – och djupare

Egen utveckling

Att utvecklas som coach handlar inte bara om verktyg och modeller, utan också om personlig utveckling. Därför ingår det i fördjupningen att varje kursdeltagare får ett eget 45 minuters coachsamtal med Marian Way, en av världens främsta utövare av Ren coaching.

ICF_CCE_Mark_Grey.jpg

Kursen ger 20 timmars coachutbildning som är godkända av ICF och kan användas för att förnya ens ICF-certifiering, eller för att gå vidare till nästa certifieringsnivå.

iStock-901234952.jpg

Ren coaching

Förenar kraften i Clean Language med strukturen från traditionell coaching

 

Kombination av traditionell coaching och Clean Language ger en helt ny coachmetodik. Den bygger på beprövade teorier och modeller men är något nytt, inte Clean Language, inte coaching, utan Ren coaching. 

 

Kombination av traditionell coaching och Clean Language ger en helt ny coachmetodik. Den bygger på beprövade teorier och modeller men är något nytt, inte Clean Language, inte coaching, utan Ren coaching. 

Ren coaching är själva essensen av kraftfull coaching där utgångspunkten är ett fåtal återkommande frågor som helt utgår från klientens ord och lägger allt fokus på klientens egen tanke-värld.

Ren coaching ger coachen en tydlig struktur att arbete utifrån. Men framför allt skapar det unika möjligheter för klienten

 • Djupa personliga insikter om hur hen fungerar och vad hen behöver.

 • Kraftfulla bilder och metaforer som underlättar och fokuserar klientens utveckling.

 • Arbeta med omedvetna processer i en process som klienten helt styr och leder.

 • Effektivt genom att klientens fokus koncentreras helt till hen själv.

Nästa kurs
Kurs 

För vem

 • Du som har gått en introduktionskurs i Ren coaching och har en ICF-ackrediterad coachutbildning på minst 60 timmar.

 • Du som tycker att Clean är spännande, och kanske har använt några Rena verktyg ibland i din coaching och är sugen på att gå vidare.

 • Du som vill fördjupa, berika och utveckla din coaching.

 • Du som vill utmärka dig på coachmarknaden med en unik metodik.

Hur

 • Praktiska övningar.

 • Tid för reflektion.

 • Maximalt 12 deltagare.

När

Var

Videouppkoppling via Zoom.

Kostnad

12 000: - plus moms

CCEU

Kursen ger 20 timmars CCE för förnyad ICF-certifiering.

Anmälan

Info@renutveckling.se. 
OBS: Anmälan är bindande.

Lena Sobel

Lena Sobel är ledartränare och UGL-handledare samt certifierad coach. Lena är medförfattare till den pris-belönta boken Chefen som Coach.

Läs mer på www.sobel.se

Søren Holm

Søren Holm är sedan mer än 20 år en pionjär inom coaching, i Sverige och internationellt, och medförfattare till boken Chefen som Coach. Läs mer på www.mastercoach.se.

bottom of page